Domeinnaam aanvragen

domeinnaam aanvragenDomeinnaam aanvragen: is mijn naam beschikbaar?

Een domeinnaam aanvragen: heel eenvoudig om binnen een paar minuten uw naam of URL te registreren. Zodra een domeinnaam beschikbaar blijkt kunt u die vastleggen, waarna wij er meteen voor u mee aan de slag gaan.

U kunt een domeinnaam reserveren om daar later gebruik van te maken of die vastleggen en er meteen een website of webshop voor bouwen. Een naam registreren of vastleggen is heel eenvoudig, zodat u eigenaar wordt van de URL. En wenst u daarbij ondersteuning? Dan is onze klantenservice u daar graag mee van dienst.

Domeinnaam beschikbaar? Direct checken

U kunt zelf checken of een domeinnaam beschikbaar is, waarna u de aanvraag kunt doen. Het is voldoende om de gewenste URL online in te vullen. Wij controleren aan de hand van de database voor de gekozen extensie(s) dan of u er gebruik van kunt maken. Blijkt dat het geval? Dan kunt u de domeinnaam vastleggen en de naam registreren, zodat u daar gebruik van kunt maken.

Tip: soms is een domeinnaam niet beschikbaar met de extensie die u wenst. U kunt dan een andere naam aanvragen of gebruik maken van een andere extensie.

Een URL vastleggen is wat dat betreft heel eenvoudig. Dit hoeft maximaal een paar minuten te duren. Wij doen vervolgens de aanvraag bij de Stichting Internet Domein Registratie (SIDN) of de buitenlandse organisatie waar het om gaat. Houd er rekening mee dat we daarvoor afhankelijk zijn om de registratie volledig af te ronden.

Domeinnaam aanvragen: zo werkt het

Een domeinnaam aanvragen kan in een paar eenvoudige stappen:

  1. Controleer of de domeinnaam beschikbaar is
    Eenvoudig met de domeinchecker. Controleren of de domeinnaam beschikbaar is, zodat u de naam kunt registreren en u er gebruik van kunt maken.
  2. Geef aan dat u de domeinnaam wilt vastleggen
    Kies de extensie bij het domein en leg de URL vast. Eventueel in combinatie met een pakket voor hosting of om die (tijdelijk) te parkeren en reserveren.
  3. Maak gebruik van de URL, na onze bevestiging
    Wij gaan ermee aan de slag en maken de registratie van het domein in orde. Wij sturen u een mailtje zodra dit is afgerond en u er gebruik van kunt maken.

Een domeinnaam of URL vastleggen en registreren was wat dat betreft niet eerder zo gemakkelijk. Wij zorgen ervoor dat dit maximaal een paar minuten hoeft te duren, zodat u er daarna snel mee aan de slag kunt.

Domeinnaam of URL vastleggen

Een domeinnaam of URL vastleggen? U kunt online controleren of u daar gebruik van kunt maken. Check de domeinnaam, de naam of URL met de extensie die u wenst. En komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, onze medewerkers helpen u graag.