Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen over hosting

We zetten de antwoorden op de veelgestelde vragen over hosting voor u op een rij. Antwoorden op hosting vragen door onze klanten:

Wat heb ik nodig om een website te starten?

Een van de veelgestelde vragen over hosting, want wat heeft u nodig om een eigen website te starten? De basis is gelukkig erg eenvoudig, u heeft voldoende aan een eigen domeinnaam en een pakket voor webhosting. De domeinnaam is het online adres dat bezoekers kunnen intypen om uw website te bezoeken, met de webhosting zorgt u ervoor dat de websitebestanden op een server staan die 24/7 is verbonden met het internet en daarmee altijd bereikbaar is.

Welke webhosting heb ik nodig?

Het ideale pakket voor webhosting is afhankelijk van een paar belangrijke factoren:

Kies een pakket dat past bij de manier waarop u daar gebruik van wilt maken of laat u daarover adviseren door onze specialisten. Eventueel kunt u rekening houden met het aantal MySQL-databases dat u kunt gebruiken (bijvoorbeeld voor een CMS, zoals WordPress) en het aantal subdomeinen dat er beschikbaar is. We kunnen bovendien zorgen voor uitgebreide webstatistieken, een virussscanner en spamfilter.

Hoe kan ik een domeinnaam registreren?

Het is een van de veelgestelde vragen over hosting, waar gelukkig een eenvoudig antwoord op mogelijk is. Een domeinnaam registreren kan gewoon online door de domeinnaam in te voeren die graag zou gebruiken. We controleren in realtime bij SIDN of de naam nog beschikbaar is en of we die voor u kunnen registreren.

Tip: is de domeinnaam al bezet? Probeer een andere extensie (.nl, .eu, .net, etc.) of gebruik een koppelteken (‘-‘) om een alternatieve domeinnaam te kunnen registreren. 

Hoe kan ik mijn domeinnaam verhuizen?

In het verlengde van de vorige veelgestelde vraag vragen veel klanten ons hoe ze hun domeinnaam kunnen verhuizen. Dat leggen we online graag uit, zodat het verhuizen soepel verloopt en u een domeinnaam naar ons kunt verhuizen of juist elders kunt gebruiken.

Wat is een SSL certificaat?

Het SSL-certficaat (Secure Socket Layer) zorgt voor een veilige verbinding, op basis van het HTTPS-protocol. Dit certificaat is verplicht voor alle websites die gegevens van bezoekers verzamelen en verzenden. Dat geldt voor webshops, net als voor alle websites met een contactformulier. We kunnen bij Website on Demand verschillende SSL-certificaten verzorgen en daarmee een veilige verbinding garanderen.

Veel gestelde vragen over Dedicated servers

Wat is een dedicated server?

De dedicated server, wat is dat eigenlijk? Dedicated laat zich vertalen als ‘toegewezen’. We wijzen u namelijk een server toe, zodat u daar gebruik van kunt maken voor uw organisatie. Dat biedt verschillende voordelen ten opzichte van shared hosting en zelfs een VPS. Er is namelijk geen sprake van gedeelte serverruimte of een slechts virtuele afscheiding van de verschillende stukjes ruimte. In plaats daarvan heeft u een eigen server, met alle vrijheid en capaciteit die daarbij hoort.

Gebruik maken van professionele hosting voor uw website of applicatie? Een dedicated server is dan de beste keuze. U heeft geen last van andere websites en applicaties. In plaats daarvan heeft  u de vrijheid om uw eigen software te installeren en zorgen wij ervoor dat alle benodigde capaciteit beschikbaar is. Uiteraard kunt u gebruik maken van een managed of een unmanaged dedicated server, afhankelijk van de service die u daarbij wenst.

Eigen server met volledige vrijheid en capaciteit

Gebruik maken van een eigen server met de volledige vrijheid en maximale capaciteit? Een dedicated server bij Website on Demand is dan de juiste keuze. Wij zorgen er daarmee voor dat er bijvoorbeeld een back-up server beschikbaar is voor uw data of dat u meerdere IP-adressen kunt gebruiken.

Is er sprake van een grote dagelijkse data-overdracht, heeft u veel opslagcapaciteit nodig of wilt u specifieke applicaties of een belangrijke website hosten? In die gevallen kunt u gebruik maken van een dedicated server. Wij zorgen er daarmee voor dat u kunt rekenen op niets minder dan het beste, desgewenst in combinatie met het management door onze specialisten.

Server in state-of-the-art datacenter

Met een dedicated server maakt u gebruik van een server in een state-of-the-art datacenter. Dat betekent uitstekende (redundant uitgevoerde) faciliteiten, zowel met het oog op de snelheid als de betrouwbaarheid van de verbinding. Daar komt bij dat de server in een beveiligde ruimte staat, waardoor u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

U kunt de server gebruiken met uw eigen software en op basis van de volledige beschikbare capaciteit. Op die manier is de dedicated server de ideale keuze wanneer u geen last wilt hebben van andere applicaties of websites en hun eventuele piekbelasting.

Managed of unmanaged dedicated server

We kunnen de dedicated server aanbieden in combinatie met het management door onze specialisten. Wij zorgen dan voor het beheer van de server, zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft. Het beheer liever zelf uitvoeren? Dan kunt u gebruik maken van een unmanaged dedicated server. Wij bieden u de keuze uit de beide varianten, uiteraard op basis van uw wensen. 

Vragen over de dedicated server en de kosten of wilt u daarvoor een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op, we horen graag van u. 

 

Veel gestelde vragen over Domeinnamen

Veel klanten stellen ons vragen over de mogelijkheid om bijvoorbeeld een pakket te koppelen aan een andere domeinnaam. Dat is goed mogelijk, zodat u hier gebruik van kunt maken op de manier die u wenst. Bovendien leggen we u graag uit hoe u een domeinnaam kunt verhuizen naar een andere provider, of naar ons natuurlijk.

We leggen u graag uit wat u kunt doen als de domeinnaam die u wilt registreren bezet is of op welk moment u de authorisatiecode om een domeinnaam te verhuizen zal ontvangen.

Wat is de levertijd van domeinnamen?

De levertijd van domeinnamen houden we zo kort mogelijk. We zorgen er bij Website on Demand voor dat u daar vlot gebruik van kunt maken. Dat geldt zowel voor de .nl- en .eu-domeinnamen, net als voor .com- en andere domeinen.

De meest gebruikelijke domeinextensies kunnen we zeer vlot voor u registreren. Dat betekent dat u daar gemiddeld genomen al binnen een dag gebruik van kunt maken. We zijn voor de activatie afhankelijk van de Stichting Internet Domeinnaam Registratie (SIDN). Wij zorgen ervoor dat uw registratie bij ons zo snel mogelijk in orde is. Houd er rekening mee dat de registratie van meer exotische domeinextensies wat meer tijd in beslag kan nemen.

Bevestiging binnen 1 dag

De levertijd van de meeste domeinnamen is minder dan 1 dag. U kunt er meteen dezelfde dag mee aan de slag, omdat we het proces zoveel mogelijk hebben geautomatiseerd. Op het moment dat u een aanvraag doet checken we in real-time of het domein nog beschikbaar is. Is dat het geval? Dan kunnen we de registratie in orde maken en dienen we de aanvraag in bij de SIDN.

Vanaf dat moment bent u de eigenaar van het domein. Tenminste, nadat de SIDN daarvoor de bevestiging heeft gegeven en de registratie en activatie in orde heeft gemaakt. Het grootste deel van de levertijd gaat namelijk op aan de activatie van het domein.

Dat betekent dat wij uw account in de tussentijd alvast in orde maken. U kunt daarmee aan de slag en een aantal van de belangrijke gegevens inzien. Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van het domein dient u enkele uren geduld te hebben. Dat is de tijd die de SIDN nodig heeft om alles in orde te maken.

Registratie bij SIDN

Wat dat betreft hangt de levertijd van domeinnamen bij Website on Demand vooral af van de registratie en activatie bij de SIDN. Zij ontvangen dagelijks alle aanvragen voor verschillende domeinnamen, die ze dienen te verwerken. In de praktijk kan daar een paar uur tijd overheen gaan. Na die tijd is het domein actief en kunt u daar vanuit uw pakket gebruik van maken. Wij zorgen er in de tussentijd voor dat alles netjes voor u klaar staat, bijvoorbeeld om meteen een CMS te kunnen installeren of uw bestanden te kunnen uploaden.

Levertijd voor exotische extensies

Gebruik maken van een van de meer exotische extensies, buiten de .nl-, .eu- en .com-domeinnamen om? Afhankelijk van het domein kan daar wat meer tijd overheen gaan. We moeten daarvoor contact opnemen met de autoriteit die de extensie beheert. Het kan soms enkele dagen tot maximaal een paar weken duren om een domein te registreren.

De levertijd van de meeste domeinnamen is daardoor zeer kort. Indien we vertraging verwachten geven we dat zo snel mogelijk aan, zodat u op voorhand goed weet waar u aan toe bent.

 

Wanneer ontvang ik mijn autorisatiecode of -token?

Uw domeinnaam verhuizen, overzetten of verkopen aan iemand anders? Daar kunt u de autorisatiecode of -token voor gebruiken. We kennen die ook wel als de verhuiscode of verhuistoken, omdat u daar gebruik van kunt maken tijdens een verhuizing.

De code of token bewijst als het ware dat u de eigenaar bent van het domein. U kunt die invoeren bij de nieuwe provider. Op die manier heeft u de kans om een domeinnaam te registreren die eigenlijk bezet is. Dit is per definitie het geval bij een verhuizing, om te voorkomen dat iemand anders ermee vandoor kan gaan.

Verhuiscode na opzegging van het domein

Om de verhuiscode aan te vragen dient u het domein op te zeggen. De autorisatiecode is alleen beschikbaar na het opzeggen, omdat u er anders geen gebruik van zou hoeven maken.

Let op: u kunt het domein pas opzeggen nadat u bij de nieuwe provider heeft aangegeven het te willen registreren. Op die manier ligt er van u een aanvraag, om het domein naadloos over te laten gaan naar de nieuwe provider.

Om de autorisatiecode of -token aan te vragen is het dus van belang dat u het domein opzegt. Op die manier kunt u de huidige provider aangeven dat u er daar geen gebruik meer van wenst te maken. Het is belangrijk om de stappen nauwgezet te volgen, zodat u voorkomt dat iemand anders het domein in de tussentijd vast kan leggen.

Binnen 24 uur beschikbaar

De provider heeft even tijd nodig om de autorisatiecode of -token beschikbaar te maken. Wij zorgen er met onze systemen voor dat we daar zo vlot mogelijk voor zorgen. In de praktijk duurt het gemiddeld maximaal 24 uur. Dat betekent dat u binnen een dag de beschikking heeft over de code of de token om de verhuizing van het domein in gang te kunnen zetten.

Het gaat om een automatisch proces, waarmee we voorkomen dat er onnodige vertragingen optreden. We hebben even tijd nodig om de gegevens in orde te maken en er vanuit de systemen voor te zorgen dat we het domein vrij kunnen geven met de code of token.

Autorisatiecode of -token aanvragen

Ontvangt u de autorisatiecode of -token niet automatisch, maar bent u wel van plan om het domein te verhuizen? Geen probleem, dan kunnen we dat ook handmatig voor u in orde maken. Het is in dat geval belangrijk om even contact met ons op te nemen. Geef aan om welk domein het gaat, dan zorgen wij ervoor dat u daarvoor de code of token ontvangt.

U kunt de verhuiscode of -token die u van ons ontvangt vervolgens gebruiken om het domein bij de nieuwe provider te registreren. Op die manier zorgt u voor een soepele verhuizing, zodat u het domein elders kunt gebruiken.

Domeinnaam kopen: wat te doen als die bezet is?

Een domeinnaam kopen, omdat u er achter komt dat die al bezet is? In veel gevallen zal het domein wel zijn geregistreerd, maar niet worden gebruikt. Mogelijk kunt u het domein kopen, door de huidige eigenaar een goed bod te doen.

Zodra u een domeinnaam wilt registreren die bezet is doet u er verstandig aan wat checks uit te voeren. Surf bijvoorbeeld naar het domein, om na te gaan of hier een website op staat. Is dat niet het geval? Dan helpt dat een scherpe prijs te bereiken. Indien er sprake is van een actieve website op het domein zal het lastiger worden om die te kopen.

Vergelijkbaar domein kopen of registreren

De domeinnaam kopen en komt u er achter dat deze naam al geregistreerd is? Wellicht kunt u een streepje toevoegen, woorden in de domeinnaam omdraaien of een vergelijkbaar alternatief kiezen. Op die manier kunt u de bezette domeinnaam wellicht omzeilen, om de kosten eenvoudig te drukken. U kunt bijvoorbeeld jouw-domein.nl in plaats van jouwdomein.nl registreren, zonder dat u het origineel hoeft over te nemen.

Eigenaar van het domein opsporen

Wilt u toch graag het origineel registreren? Dan is het verstandig om de eigenaar van het domein op te sporen. U kunt het domein kopen door na te gaan wie dat op dit moment in handen heeft. Hiervoor zijn de WHOIS-gegevens beschikbaar. Dit zijn gegevens over de registrar en de eigenaar van het domein.

U kunt gebruik maken van de WHOIS-database van SIDN (https://www.sidn.nl/whois/), de officiële instantie die in Nederland de registratie van domeinnamen beheert. Daarmee kunt u er in veel gevallen achter komen wie een domeinnaam heeft vastgelegd. En zijn die gegevens niet beschikbaar? Dan kunt u in ieder geval het bedrijf achterhalen waar de domeinnaam is aangekocht.

Het is een tussenstap om de domeinnaam te kopen, aangezien u weer een beetje dichterbij de eigenaar bent gekomen. U kunt met het bedrijf in onderhandeling, al is het natuurlijk makkelijker praten met de daadwerkelijke eigenaar van het domein.

Domeinnaam kopen of overnemen

Vervolgens een domeinnaam kopen of overnemen, door een goed bod te doen? Vraag allereerst wat het domein zou moeten kosten. Vraag de eigenaar naar de waarde van het domein, om na te gaan of het realistisch is om een bod te doen.

U kunt op die manier een domeinnaam kopen van een andere eigenaar. Komen jullie tot een akkoord over de prijs? Vraag dan de verhuistoken of verhuiscode van het domein op. Met die code kunt u de domeinnaam overzetten naar uw eigen provider. U heeft op die manier de kans om een domein te kopen en daar zelf gebruik van te gaan maken. Zorg ervoor dat u de aankoop en overdracht goed op papier vastlegt.

Domeinnaam verhuizen naar een andere provider

Een domeinnaam verhuizen naar een andere provider? Het overzetten daarvan is eenvoudig, al zijn er wel een paar stappen voor nodig. We zetten de belangrijkste op een rij:

   Nieuwe provider benaderen voor domeinregistratie

   Domeinnaam opzeggen bij oude provider

   Verhuiscode of verhuistoken aanvragen

   Domein registreren met de code of token

Het is daarmee in 4 stappen mogelijk om een domeinnaam te verhuizen naar een andere provider. In de meeste gevallen is daar een verhuiscode of een verhuistoken bij nodig, al hangt dat af van de extensie waar u gebruik van maakt.

Nieuwe provider benaderen

Om een domeinnaam te kunnen overzetten naar een andere provider dient u die daar eerst te proberen te registreren. U zal daar de melding krijgen dat de domeinnaam bezet is, omdat u die elders heeft vastgelegd.

Die eerste actie bij de nieuwe provider is echter benodigd, om de verhuizing daarna in orde te kunnen maken. U kunt alleen op
die manier het verhuizen van de domeinnaam naar een andere provider in gang zetten.

Domeinnaam opzeggen en verhuiscode aanvragen

Na de eerste step bij de nieuwe provider kunt u de domeinnaam opzeggen bij uw huidige provider. Deze volgorde is van belang, omdat het domein anders vrij kan komen en iemand anders daar gebruik van kan maken.

In de meeste gevallen zal u een verhuiscode of een verhuistoken ontvangen. Die kunt u gebruiken om bij de nieuwe provider aan te geven dat u de eigenaar bent van het domein. Dit voorkomt dat anderen zomaar de kans hebben om uw domein vast te (laten) leggen.

Domein registreren met de verhuiscode

U kunt het domein registreren bij de nieuwe provider, door gebruik te maken van de verhuiscode. U kunt die doorgeven aan de nieuwe provider, die daarmee de kans heeft om de domeinnaam over te nemen.

U kunt op die manier een domeinnaam overzetten naar een nieuwe provider, bijvoorbeeld in lijn met uw andere domeinen of het hostingpakket dat u wilt gebruiken. Vragen over het verhuizen of overzetten van een domeinnaam? Neem contact met ons op.

Het korte antwoord? Ja, dat kan. We kunnen dat voor u verzorgen, zodat u het pakket voor webhosting kunt gebruiken in combinatie met de domeinnaam die u daaraan wilt koppelen.

Let op: het is belangrijk dat u de houder bent van de domeinnaam die u aan het pakket wilt koppelen. Indien u de domeinnaam nog niet bezit kunt u die registreren in combinatie met een pakket voor hosting.

U kunt in het control panel zelf aangeven dat u een andere domeinnaam aan een pakket voor webhosting wilt koppelen. Uiteraard zullen we de eventuele gekoppelde domeinaam moeten ontkoppelen. Indien u de beide websites wilt blijven gebruiken is het belangrijk om daar een nieuw pakket voor webhosting bij af te sluiten. Het is helaas niet mogelijk om meerdere domeinnamen aan een enkel pakket te koppelen.

Domeinnaam verkopen of overzetten

Wilt u een domeinnaam verkopen of overzetten en die koppelen aan een ander pakket? Indien iemand anders u de domeinnaam verkoopt of u die zelf registreert kunt u die koppelen aan een pakket voor webhosting. We zorgen er dan voor dat u de hosting kunt gebruiken om een website of applicatie te realiseren, in combinatie met de domeinnaam die u daarvoor wilt gebruiken.

Had u de domeinnaam ergens anders geregistreerd en wilt u die koppelen aan een pakket voor hosting bij ons? Het is dan mogelijk om het domein over te zetten. Ter alternatief kunt u aangeven dat u het domein bij ons wilt registreren, door het te verhuizen. We kunnen dat dan meteen koppelen met een pakket voor webhosting, zodat u daar gebruik van kunt maken.

Houd er rekening mee dat we tijdens het koppelen van een domeinnaam en een pakket voor webhosting altijd een schoon pakket op zullen leveren. Dat betekent dat oude gegevens van een eventuele website en oude e-mails verloren zullen gaan. Het is belangrijk om daar op voorhand een back-up van te maken indien u die gegevens wilt blijven gebruiken.

Domeinnaam doorsturen

Indien u een tweede domeinnaam heeft of meerdere domeinen bezit en die wilt koppelen aan een enkele website kunt u er ook voor kiezen om die door te laten sturen. Op het moment dat iemand een link volgt naar het domein of die zelf intypt in de browser kunnen we ervoor zorgen dat die op uw website met een ander domein uitkomen.

Het is mogelijk om de domeinnaam door te laten verwijzen, waardoor u die niet hoeft te koppelen aan een ander pakket. In plaats daarvan koppelen we de domeinnaam als het ware aan de website. U kunt dan een enkel pakket voor webhosting gebruiken, waar verschillende domeinen naar verwijzen. Eenmaal op de website zien gebruikers de domeinnaam die u heeft gekoppeld aan het pakket voor webhosting.

Heeft u vragen over het koppelen van een pakket voor webhosting en een domeinnaam of komt u er zelf toch niet helemaal uit hoe u dat kunt doen? Neem contact met ons op. We helpen u er graag mee op weg.

De overdracht van een domeinnaam hoeft niet lang te duren. Benieuwd hoe lang het normaal gesproken duurt? Nadat de nieuwe houder het domein heeft geaccepteerd lukt het om dit binnen één werkdag in orde te maken. Dat betekent dat u de domeinnaam snel kunt verhuizen naar de nieuwe partij.

En wilt u een domeinnaam naar ons verhuizen? Hoe lang de overdracht daarvan dan duurt is ook afhankelijk van uw oude hostingaanbieder. Zij dienen de aanvraag in orde te maken, zodat wij de mogelijkheid hebben om die te accepteren. Daarna is het aan uw oude aanbieder om de overdracht te verzorgen, waardoor we er helaas geen invloed op hebben hoe lang dit zal duren.

Acceptatie door de nieuwe houder

Hoe lang de overdracht van uw domeinnaam duurt voordat deze is afgerond hangt daarom sterk af van de samenwerking tussen de nieuwe en de oude houder. Wij hechten hier veel waarde aan, om u een goede service te kunnen bieden. Dat betekent dat we de acceptatie van een aanvraag door de oude houder snel in orde maken. U loopt daarmee geen onnodige vertraging op, zodat de oude houder ermee aan de slag kan gaan.

Zodra u de domeinnaam naar een ander hostingbedrijf wilt verhuizen zorgen wij voor een vlotte aanvraag. De nieuwe houder zal dit vervolgens verwerken, door de domeinnaam te accepteren. Pas als dit is gebeurd kunnen wij ermee verder en kunnen we het voor u in orde maken. Daarvoor hebben we gemiddeld genomen één werkdag de tijd nodig. Wat dat betreft is een snelle overdracht goed mogelijk, mits alle partijen goed samenwerken.

Aanvullende informatie vereist

En mits er geen aanvullende informatie vereist is om de overdracht van de domeinnaam in orde te kunnen maken. Met name bij de minder gangbare extensies kan het soms wat langer duren. De Stichting Internet Domein Registratie of een buitenlandse organisatie kan dan meer gegevens verlangen. In dat geval loopt het proces gemakkelijk vertraging op. Zelfs als wij alles in orde maken en de nieuwe houder de aanvraag snel accepteert kan het dan langer dan een werkdag duren. Uiteraard kan onze klantenservice u aangeven wat de ‘lastige’ extensies van domeinnamen zijn. We zorgen er daarmee voor dat u in ieder geval goed op de hoogte bent.

Snelle overdracht van domeinnamen

We doen er op die manier alles aan om een snelle overdracht van domeinnamen mogelijk te maken. Dit betekent dat u gemakkelijk naar een andere provider kunt verhuizen of dat u vanaf een ander hostingbedrijf naar ons toe kunt komen. We zullen er in de beide gevallen voor zorgen dat de overdracht van de domeinnaam waar het u om gaat niet onnodig lang hoeft te duren. Vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

Veel gestelde vragen over Eigen website maken

Hoe werkt het eigenlijk? Website beheren

Een website beheren bij Website on Demand? Hoe werkt dat eigenlijk? We krijgen regelmatig vragen van onze klanten. Gelukkig heeft u zelf de touwtjes in handen, dankzij de verschillende mogelijkheden voor het beheer.

Het beheer van de website bestaat uit een paar verschillende onderdelen. Allereerst zorgen we er met Mijn Website on Demand voor dat u alle belangrijke gegevens bij de hand heeft. Vanuit daar heeft u tevens de kans om in te loggen in het Control Panel. U kunt daar bijvoorbeeld de FTP-gegevens vinden, om een verbinding met de server tot stand te kunnen brengen.

Mijn Website on Demand

Het beheer van uw website begint dus met inloggen in Mijn Website on Demand. Dat is het beveiligde deel van de website waar we uw gegevens verzamelen. U heeft inzicht in de gegevens, kunt die wijzigen en heeft de kans om in te loggen in het Control Panel.

Heeft u vragen over het beheer van uw website en hoe het eigenlijk werkt? Dan adviseren we u eerst in te loggen in Mijn Website on Demand. U vindt daar de antwoorden op veel gestelde vragen. Bovendien kunnen we op die manier zien welke domeinnamen u heeft en welke pakketten u gebruikt. Aan de hand daarvan kunnen we u met eventuele vragen zo goed mogelijk van dienst zijn, om daar een passende oplossing voor aan te bieden. Na de registratie ontvangt u van ons de gegevens om te kunnen inloggen bij Mijn Website on Demand? Uw wachtwoord vergeten? U kunt eenvoudig een nieuwe aanvragen, zodat u weer toegang heeft tot uw gegevens en producten.

Inloggen op het Control Panel

Vanuit Mijn Website on Demand kunt u inloggen in het Control Panel. U kunt daar het beheer over uw website voeren. Het gaat om het technische gedeelte van de eigen omgeving. Zorg er daarom voor dat u goed weet wat u doet. U heeft er de mogelijkheid om de instellingen voor de webhosting en de domeinnaam aan te passen, om daar gebruik van te maken op de manier die u wenst.

Vanuit het Control Panel kunt u onder andere uw e-mail op de server beheren, net als een SSL-certificaat of bijvoorbeeld de FTP-accounts die u gebruikt. Komt u er niet uit? Onze medewerkers helpen u graag met het beheer van de website vanuit het Control Panel.

Inloggen op de server met FTP

In het Control Panel vindt u onder andere de FTP-gegevens, net als de mogelijkheid om een account aan te maken. Daarmee kunt u inloggen op de server, met een FTP-client op uw computer. U kunt die gebruiken om bestanden te beheren. Door ze te bekijken, te downloaden of te uploaden naar de server. We leggen u graag uit hoe u een FTP-client kunt gebruiken om uw website te beheren of daarvan een back-up te maken.

Veel gestelde vragen over GDPR / AVG

Op het moment dat u een product bij ons afneemt bent u ook meteen een verwerksovereenkomst met ons aangegaan.

Voor meer informatie zie de volgende pagina(s):

Veel gestelde vragen over Hosting

Indien u een klacht heeft over de inhoud van een site welke bij Website on Demand gehost word kunt u de Notice and Take Down procedure volgen.

Meer informatie vind u op onderstaande pagina's:

 

Wat zijn mijn FTP gegevens?

FTP staat voor File Transfer Protocol en biedt de mogelijkheid om bestanden en gegevens uit te wisselen met een server. Bijvoorbeeld met uw server, om bestanden te kunnen up- en downloaden vanaf uw computer.

U kunt op die manier de bestanden voor een CMS uploaden, andere bestanden wijzigen of de website voor een back-up downloaden naar uw computer. Er bestaan wat dat betreft verschillende mogelijkheden, waarvoor u uiteraard uw FTP-gegevens nodig heeft. U vindt die in het Control Panel, samen met de andere belangrijke gegevens over de website.

FTP gegevens in het Control Panel

Op zoek naar uw FTP gegevens? U vindt ze in het Control Panel van uw website, waar u komt door in te loggen bij Mijn Website on Demand. U heeft daar de beschikking over alle belangrijke gegevens en instellingen, waaronder die met betrekking tot FTP. Dat betekent dat u daar de gegevens kunt inzien of een account aan kunt maken.

De eerste keer zal u een FTP-gebruiker moeten aanmaken. Om te kunnen inloggen met een FTP-client op uw computer heeft u de volgende gegevens nodig:

   FTP-server

   FTP-gebruikersnaam

   FTP-wachtwoord

   (Eventueel: Poort)

Deze FTP gegevens vindt u in het Control Panel. Maak daar gebruik van op het moment dat u de gegevens nodig heeft en u die niet meer weet. We adviseren deze gegevens ook lokaal op te slaan op uw computer. Doe dat wel in een beveiligd bestand, om te voorkomen dat anderen daar gemakkelijk toegang toe kunnen krijgen.

Met de FTP-gegevens heeft u de mogelijkheid om de server te bereiken. Prettig als u bestanden wilt uploaden of downloaden, maar gevaarlijk indien anderen daar de beschikking over krijgen. Met uw FTP-gegevens in handen is het in theorie mogelijk om de website offline te halen, door alle bestanden te verwijderen. Pas er dus mee op om die gegevens uit te laken lekken of aan anderen beschikbaar te maken.

Inloggen met FTP

Inloggen met FTP kan met een FTP-client op uw computer. Een goed voorbeeld daarvan is FileZilla. Er is een handleiding beschikbaar voor het instellen van de software. Op die manier kunt u verbinding maken met de server, uiteraard op basis van uw FTP-gegevens.

FileZilla is beschikbaar voor zowel Windows als voor Mac OS. Dat betekent dat u daarmee de kans heeft om in te loggen op de server. Zorg ervoor dat u de FTP-gegevens bij de hand heeft om te kunnen inloggen, om de bestanden op de server te bekijken, bewerken of te kunnen downloaden naar uw computer.

 

Hoe log ik in op het Control Panel?

Inloggen op het Control Panel? Het is de centrale plaats met alle belangrijke gegevens en instellingen voor uw domein(en) en pakket(en). U kunt inloggen vanuit Mijn Website on Demand, zodat u daar alle gegevens bij de hand heeft.

Wachtwoord vergeten? U kunt online een nieuw wachtwoord aanvragen. Met de nieuwe gegevens kunt u inloggen in Mijn Website on Demand en het Control Panel, om daar het wachtwoord te wijzigen.

Mijn Website on Demand

Om te kunnen inloggen in het Control Panel dient u eerst in te loggen bij Mijn Website on Demand. Dit is de beveiligde omgeving van de website, waar we uw klantgegevens en -instellingen bewaren. We zorgen er in de persoonlijke omgeving voor dat u alle belangrijke informatie eenvoudig bij de hand heeft. Dit zorgt voor overzicht en maakt het eenvoudig om wijzigingen aan te vragen of de gegevens in te zien.

Uiteraard kunt u vanuit Mijn Website on Demand de verschillende accounts en Control Panels kiezen. Op die manier kunt u tevens wisselen tussen de pakketten en domeinen die u registreerde. Voer op die manier het beheer over uw domeinnamen en websites.

Heeft u vragen over het gebruik van Mijn Website on Demand of het inloggen bij het Control Panel? Onze medewerkers helpen u er graag mee op weg. Daarnaast kunt u daarvoor de antwoorden op de veel gestelde vragen gebruiken. In de meeste gevallen kunt u daardoor snel weer op weg, zodat u de gegevens die u zoekt gemakkelijk kunt vinden.

Naar het Control Panel

U kunt inloggen in het Control Panel vanuit Mijn Website on Demand. U komt op die manier in het meer technische gedeelte van de beheersomgeving terecht. Hier vindt u de instellingen voor de website en de hosting. Zorg ervoor dat u goed weet wat u doet, op het moment dat u wijzigingen wilt aanbrengen.

Vanuit het Control Panel heeft u onder andere de mogelijkheid om uw e-mail te beheren. Daarnaast kunt u een CMS installeren, bestanden uploaden of de databases beheren. Het is de technische omgeving van de website en een domeinnaam, waar u alle belangrijke instellingen kunt aanpassen. Indien u daarvoor de kennis mist zijn onze medewerkers u er graag mee van dienst, om te voorkomen dat u de verkeerde instellingen aanpast.

Wachtwoord vergeten?

Wilt u inloggen in het Control Panel of Mijn Website on Demand en bent u daarvoor de gegevens vergeten? Geen nood, u kunt een nieuw wachtwoord aanvragen. Dit kan in combinatie met uw e-mailadres of klantnummer. We helpen u op die manier graag een nieuw wachtwoord te genereren, waarmee u weer de mogelijkheid heeft tot inloggen.

Uiteraard is het verstandig om het wachtwoord daarna weer aan te passen naar iets dat u kunt onthouden. Hulp nodig bij het inloggen in het Control Panel of bij Mijn Website on Demand? Neem daarvoor contact met ons op, we horen graag van u.

Veel gestelde vragen over SSL

Hoe krijg ik een groene balk in de browser?

Een groene balk in de browser? Die geeft aan dat er sprake is van een veilige HTTPS-verbinding en een geldig SSL-certificaat. U dient aan de beide voorwaarden te voldoen om een groene balk te kunnen laten zien.

Die groene balk in de browser is interessant, omdat het bezoekers aangeeft dat er sprake is van een veilige verbinding. Dat is al veel langer waardevol voor webshops, maar ook op andere websites vereisen bezoekers dat inmiddels. U heeft bij Website on Demand de mogelijkheid om een SSL-certificaat af te nemen. Wij zorgen voor de HTTPS-verbinding, op basis waarvan u kunt zorgen voor een veilige overdracht van de verstuurde en ontvangen gegevens.

SSL-certificaat en HTTPS-verbinding

Allereerst de HTTPS-verbinding, want dat is een veilige upgrade van de HTTP-verbinding. Die laatste is inmiddels behoorlijk verouderd, waardoor serieuze websites daar eigenlijk al geen gebruik meer van maken. Dankzij de HTTPS-verbinding is het mogelijk om gegevens te versleutelen. Ze zijn daardoor niet zomaar meer voor anderen inzichtelijk, waardoor u de gegevens beter kunt beveiligen.

Om de verbinding te versleutelen gebruiken we het SSL-protocol. Het is belangrijk dat er sprake is van een geldig SSL-certificaat, om aan te tonen dat de beveiliging van de verbinding goed werkt. U kunt gebruik maken van een SSL-certificaat om een HTTPS-verbinding te realiseren. Bovendien biedt dit de gebruikers de kans om te controleren of de beveiliging op orde is en of zij zich op de website bevinden waar ze gebruik van willen maken.

Zodra er sprake is van een geldig SSL-certificaat en een veilige HTTPS-verbinding wordt de adresbalk groen, of is er in ieder geval sprake van een groen slotje. Is dat niet het geval? Klik dan op het slotje in de adresbalk, om na te gaan wat er aan de hand is. In sommige gevallen zijn delen van de website goed beveiligd, maar geldt dat nog niet voor het geheel.

Vragen over waarom de adresbalk (nog) niet groen kleur? Neem daarvoor contact met ons op. We leggen u dan graag uit over de SSL-certificaten en de HTTPS-verbinding. Bovendien kunnen we u aangeven hoe u wel een groene balk in de browser kunt krijgen.

Verschillende SSL-certificaten en de groene balk

Er bestaan verschillende SSL-certificaten voor een veilige HTTPS-verbinding. We helpen u daar graag een goede keuze uit te maken. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een EV-certificaat of een standaard-certificaat, net als van een multi-domein of een wildcard-certificaat. We zetten de verschillen graag voor u op een rij, om een goede keuze te maken en de website goed te beveiligen. Op die manier zorgen we tevens voor de groene balk in de browser, waardoor u bezoekers kunt aangeven dat ze goed en veilig zitten.

Veel gestelde vragen over VPS

Wat is een VPS server?

Wat is een VPS server? VPS staat voor Virtual Private Server. Het is een virtueel stukje eigen server, waarop u eigen software kunt installeren en veel vrijheid heeft. De VPS is goedkoper dan een dedicated server en biedt meer vrijheden dan shared hosting.

We spreken in technische termen van een VPS in plaats van een VPS server. De afkorting zelf staat immers al voor een Virtual Private Server. Er is sprake van een privé-server, al gaat het om een virtuele in plaats van een fysieke afscheiding. In dat laatste geval zouden we spreken van een dedicated server, waarvan de kosten hoger liggen.

Stelt u hogere eisen aan de hosting dan bij shared hosting, maar wilt u liever niet teveel betalen? Dan is een VPS een goede keuze. U maakt gebruik van het beste van twee werelden, terwijl u daar bovendien een scherpe prijs voor betaalt.

Virtual Private Server

De Virtual Private Server biedt een aantal voordelen ten opzichte van shared hosting. Daarmee maakt u immers samen met andere websites gebruik van een stukje ruimte op de server. Wanneer er bij een andere website sprake is van piekbelasting is het risico groot dat u daar hinder van zal ondervinden. Uw eigen website is minder goed bereikbaar, omdat de capaciteit naar de andere website gaat.

Met een Virtual Private Server heeft u betere mogelijkheden om die capaciteit voor uw eigen website of applicatie te reserveren. Een VPS server voorkomt daarmee dat u teveel last zal hebben van andere websites. Toch deelt u wel gewoon een server. Er is echter sprake van virtuele afscheidingen, die voorkomen dat u onderling in elkaars vaarwater terecht kunt komen.

Eigen virtuele server met uw software

Bovendien heeft u op een VPS server de mogelijkheid om eigen software te installeren en die bij te houden. Dit betekent dat u gebruik kunt maken van software voor de website of voor een specifieke applicatie. U heeft wat meer vrijheid dan met shared hosting, waardoor u het beheer van de VPS (gedeeltelijk) zelf kunt doen. Uiteraard is het verstandig om daarvoor de juiste technische expertise in te schakelen en kunnen ook wij dat voor u uit handen nemen. U kunt gebruik maken van de VPS op de wijze die u wenst, waarmee wij ervoor zorgen dat u kunt rekenen op hoogwaardige hosting.

Goedkope VPS server

De VPS is voor veel bedrijven een goedkoper alternatief voor een dedicated server. U profiteert namelijk wel van een aantal voordelen van een eigen (virtuele) server, zonder dat u daar aan de andere kant een hoge prijs voor hoeft te betalen. Op die manier is de VPS een interessant alternatief voor de dedicated server en tegelijkertijd een betere keuze dan shared hosting.

Wilt u advies over een VPS en de andere mogelijkheden voor hosting van uw website of applicatie? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.